"Ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Lehetőségnek arra, hogy tisztábban láss, és ezáltal erőteljesebben birtokold az életedet, mint eddig. Megértsd, mi a jelentősége annak, hogy te is itt vagy a földön."

Kornis Mihály

2014. május 30., péntek

Eperkrémleves (gluténmentes, tejmentes)

Egy barátnőm receptjét módosítottam diétásra. Az eredmény nagyon finom lett, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Kisfiam megköszönte, hogy ilyen finomat főztem és kérte, hogy csináljak gyakrabban.

Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
- fél kiló eper,
- 2 dl coccomas kókuszkrém,
- 8 ek eritritol,
- 1 tk fahéj,
- fél csomag glutén és tejmentes vaníliás pudingpor

Az eper nagy részét megmosom, félbevágom és annyi vízben teszem fel főni, ami ellepi. Beleteszem az eritritolt és a fahéjat. Amikor forr, el is zárom. Hozzáöntöm a kókuszkrémet és botmixerrel összeturmixolom. A vaníliás pudingport pici vízben elkeverem majd belekeverem a levesbe. Visszateszem még főni, amikor a leves besűrösödött, elzárom. (Ha túl sűrű lett, akkor még vízzel vagy kókusztejjel/növényi tejjel higítható.)
Tálalhatom magában is, a maradék nyer epret felaprózva és beleszórva, rizshabbal és anélkül, hidegen és melegen is.